Toimialamme
on kestävän
tulevaisuuden
mahdollistaja

Sähköistysala tukee puhdasta siirtymää 

Toimialamme on avainroolissa kestävän ja vähähiilisen tulevaisuuden rakentamisessa. Sähköistäminen liittyy esimerkiksi uusiutuvien energialähteiden, kuten aurinko- ja tuulivoiman, integroimiseen energiajärjestelmään, liikenteen sähköiseen siirtymään, teollisuusprosessien sähköistämiseen, lämmitysjärjestelmien siirtymiseen uusiutuviin energialähteisiin, älykkäisiin energiaverkkoihin sekä energian varastointiin, kuten akkuteknologiaan.  

Varmistamme luotettavat järjestelmät

Toimialamme ammattilaiset huolehtivat siitä, että sähkö- ja tietoliikennejärjestelmät toimivat luotettavasti ja tehokkaasti. Alan yritykset palvelevat sähkö- ja telekommunikaatiojärjestelmien suunnittelussa, asennuksissa, ylläpidossa ja korjauksessa.  

Sähkö- ja teleurakoitsijoiden työ kattaa muun muassa sähköasennukset, valaistusratkaisut, sähkölämmitysjärjestelmät, teollisuuden sähköistykset, energianhallinnan, tietoliikenne- ja tietoverkkoratkaisut, telekommunikaatiojärjestelmät, kotiautomaation, turvajärjestelmät sekä audiovisuaaliset järjestelmät. 

Turvallisuus on ehdoton vaatimus

Suomessa sähköurakoitsijoiden tulee noudattaa tiukkoja turvallisuusvaatimuksia, jotka perustuvat muun muassa sähköturvallisuuslakiin. Toiminnan valvonnasta vastaa Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukes, ja pätevyystodistuksia myöntää Henkilö- ja yritysarviointi SETI oy. STUL ry ja Sähköinfo oy varmistavat, että sähköalan ammattilaisilla on pääsy ajantasaiseen tietoon ja koulutukseen.

Sähköalan koulutus

Sähköala tarjoaa laajat mahdollisuudet vaikuttaa vastuullisempaan tulevaisuuteen ja sijoittua ammatin kautta työelämään. Sähkö- ja automaatioalan suosio on kasvanut yhteishaussa jo vuosien ajan. Energiamurroksen tukeminen, osaajien ikärakenne ja kansainvälisen kilpailukykymme säilyminen vaativat kuitenkin panostusta alan vetovoiman edistämiseen nuorille.

Tilastot ja suhdanteet 

STUL selvittää sähköistysalan taloudellista tilannetta erilaisilla kyselyillä.  

  • Suhdannekysely on Talotekniikkaliiton toteuttama tutkimus STULin, LVI-Tekniset Urakoitsijat LVI-TU:n ja Sähkösuunnittelijat NSS:n jäsenille keväisin ja syksyisin.

  • Kannattavuustutkimus analysoi jäsenyritystemme tilinpäätösten tulokset kerran vuodessa.