Tietoa meistä

STUL ry on sähköistysalan johtava asiantuntija, kouluttaja ja edunvalvoja.

STUL

Sähköistysalan yritysten puolesta

Sähkö- ja teleurakoitsijat STUL ry ajaa sähköistysalan asiaa yli 90 vuoden näkemyksellä ja kokemuksella. Edistämme toiminnallamme vastuullisen sähköistysalan yritysten liiketoimintaedellytyksiä ja osaavan työvoiman saatavuutta Suomessa. Olemme alan edunvalvoja, luotettavin tiedontuottaja- ja kouluttajataho, ja neuvomme jäseniämme esimerkiksi omaan yritystoimintaan liittyvissä asioissa.  

STUL on enemmän kuin osiensa summa

Sähkö- ja teleurakoitsijat STUL ry

Olemme vastuullinen sähköistysalan mahdollistaja ja suomalaisten sähköistysalan yritysten ja järjestöjen yhteenliittymä, joita edustamme suhteissa viranomaisiin, muihin järjestöihin ja ulkopuolisiin.

Sähköinfo oy

STULin koulutus- ja kustannusyhtiö, joka tuottaa koko sähköalaa hyödyttävää kirjallisuutta, koulutusta ja muita palveluita.

Henkilö- ja yritysarviointi SETI oy

SETI oy on Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukesin nimeämä puolueeton ja riippumaton sähköturvallisuuslain mukainen pätevyydenarviointilaitos.

Kiinteistö oy Leppävaaran Sähkötalo

STUL toimii omassa kiinteistöyhtiössään Espoon Leppävaarassa.

Osakkuusyhtiöt

STUL on osakkaana Vastuu Group oy:ssä ja infraverkkoalan sisältö- ja sovelluspalveluja tarjoavassa HeadPower oy:ssä.

Sähköistysalan osaamisen edistäjä

2895

osallistujaa koulutuksissa

954

osallistujaa
verkko­kursseilla

450

osallistujaa webinaareissa

Sähköistysalan osaamisen edistäjä

2895

osallistujaa koulutuksissa

954

osallistujaa
verkko­kursseilla

450

osallistujaa
webinaareissa

STUL strategia

Strategiset painopistealueet

  • Jäsen- ja asiakaskokemus

  • Digitaalinen toimintaympäristö

  • Vastuullinen sähköistysala

  • Henkilöstön omistautuneisuus

Arvot

  • Jäsentyytyväisyys

  • Luotettavuus ja luottamuksellisuus

  • Tasapuolisuus ja oikeudenmukaisuus

  • Aktiivisuus

  • Yhteistyö

Henkilöstö

Järjestön ja sen palveluyhtiöiden 43 työntekijää toimitusjohtaja Marko Utriaisen johdolla varmistavat, että STULin jäsenet voivat tehdä työnsä sujuvasti ja turvallisesti joka päivä.

STULin hallinto

Vuosikokous

Järjestön korkein päättävä elin on vuosikokous, joka järjestetään kaksi kertaa vuodessa. Syyskokouksessa valitaan enintään 14-jäsenisen hallituksen jäsenet erovuoroisten tilalle. Kokous valitsee myös järjestön puheenjohtajan ja kaksi varapuheenjohtajaa. Puheenjohtajavaaleja valmistelee hallituksen keskuudestaan valitsema vaalivaliokunta.

Hallitus ja työvaliokunta

Hallitus muodostetaan varsinaisten jäsenten edustajista. Sihteerinä toimii STULin toimitusjohtaja. Puheenjohtaja ja varapuheenjohtajat sekä jäsenet valitaan syyskokouksessa kahdeksi kalenterivuodeksi kerrallaan. Hallitus kokoontuu yleensä viisi kertaa vuodessa. 

Valiokuntien edustajat ja jäsenjärjestöt voivat tuoda hallituksen käsiteltäväksi aloitteita ja aiheita.

Hallituksen työvaliokunta kokoontuu myös hallituksen kokousten välillä. Sen jäseninä ovat järjestön puheenjohtaja, kaksi varapuheenjohtajaa ja toimitusjohtaja.

Alueosastot

Alueosastot ovat yhdistyksen linkki jäsenistöön ja edistävät sähköistysalan ja muiden alueella toimivien yritysten vuorovaikutusta. Ne toimivat tiedotuskanavana alueen jäsenten ja STULin välillä ja tukevat jäseniä yleisesti ammatinharjoittamiseen liittyvissä asioissa. Lisäksi alueosastot vaikuttavat alan tunnettuuteen ja vetovoimaisuuteen oppilaitosyhteistyön kautta. Alueosastot järjestävät myös yhteisiä matkoja ja koulutustilaisuuksia.

Kaikki STULin jäsenyritykset, jäsenjärjestöjäsenet ja tiedotussopimuksen tehneet oppilaitokset kuuluvat alueosastoon. Osallistumalla toimintaan pääset vaikuttamaan ja verkostoitumaan. 

Valiokunnat

STULin valiokuntien tehtävä on kehittää sähköistysalaa ja sen toimintatapoja. Valiokunnissa on mukana jäsenyrityksiä edustavia eri alojen asiantuntijoita. Kokouksiin voidaan kutsua asiantuntijoita myös jäsenyritysten ulkopuolelta. Sihteereinä ja kokousten järjestäjinä toimivat STULin toimihenkilöt. 

Vastuullinen sähköistysala

Vastuullisuudella on merkittävä rooli sähköistysalalla esimerkiksi energiantuotannossa ja rakentamisessa. Vastuullisuus tarkoittaa sitä, että yritys ottaa huomioon toimintansa ympäristöön kohdistuvat, sosiaaliset ja taloudelliset vaikutukset. STUL tukee jäseniään vastuullisuusmatkalla.

Yli 90 vuotta sähköistysalan hyväksi

Kahdenkymmenenkahdeksan sähköurakointiyrityksen toimesta vuonna 1933 nimellä Sähköliikkeiden Liitto, SSL, perustettu STUL ry tukee jäsenyrityksiään ja tarjoaa luotettavaa tietoa yhä nopeammin muuttuvassa maailmassa.