Historia

Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL ry perustettiin 15. kesäkuuta 1933. STUL julkaisi 80-vuotispäivänsä kunniaksi  juhlakirjan, STUL ry – 80 vuotta sähköistysalan hyväksi. Kirjan voi lukea PDF-muodossa alla olevista linkeistä.

Kahdenkymmenenkahdeksan yrityksen voimin vuonna 1933 perustettu Sähköliikkeiden Liitto, SSL, on vuosien varrella kasvanut ja muuttanut nimeäänkin muutaman kerran. Alkuinnostuksen jälkeen jäsenmäärä ei heti lähtenyt huikeaan nousuun. Aloitusvuotta seuraavien kymmenen vuoden aikana 28 perustajajäsentä sai seurakseen vain kuusi jäsentä lisää. Vuonna 1953 jäsenmäärä oli kuitenkin noussut jo 116 yritykseen.

Vuonna 1974 toimitusjohtajana aloittaneen Pekka Sallisen ja silloisen luottamushallinnon johdolla käynnistetty aktiivinen jäsenhankinta alkoi tuottaa tulosta. Vuonna 1983 liitolla olikin runsaat 450 jäsentä ja kymmenen vuotta myöhemmin jo lähes 1 300.

Vuodesta 2005 lähtien liittoa ohjanneella toimitusjohtajalla Olli-Heikki Kyllösellä on hyvä ja osaava henkilökunta viemässä STUL:a eteenpäin ja tukemassa jäsenyrityksiä yhä nopeammin muuttuvassa maailmassa. Osaamisella, tiedolla ja taidolla jokaisella jäsenyrityksellä on mahdollisuus ottaa oma tilansa ja menestyä.

Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto ry:n puheenjohtajan Juha Lounatvuoren tervehdys

Sähköliikkeidenliitosta koko alan etujärjestöksi

Jäsenmäärä kasvaa ja painoarvo nousee

Alan merkittävin kouluttaja ja kustantaja

Muuttuva maailma ja järjestökiistoja

Koulutus takaa tulevaisuuden

Kohti tulevaa

Jäsenet ja jäsenmäärät