Yrittäjä, älä juokse karkuun jaksamistasi – se on kaikki kaikessa

8.11.2018

Yhdelle se on liikunta, toiselle uni ja kolmannelle ravinto. Omasta hyvinvoinnista huolehtiminen lisää yrittäjän vireyttä ja tehokkuutta.
Yrittäjän oma jaksaminen heijastuu yrityksen toimintaan ja työntekijöihin. 

Hyvinvoinnista on helpointa tinkiä, moni yrittäjä ajattelee kiireen puskiessa päälle. Vaarana on, että jopa koko yritystoiminta keskeytyy, jos yrittäjä ei jaksa.

Y-Studio kysyi kolmelta yrittäjältä, miten he huolehtivat itsestään työtaakasta huolimatta.

Juoksusta voimaa jaksamiseen

Jopa 500 juoksukilometriä vuodessa. Kaikki lähti liikkeelle vedonlyönnistä miesporukan yhteisellä reissulla joitakin vuosia sitten. Sitä päätöstä Ajansähkö Oy:n toimitusjohtaja Heimo Niininen ei ole katunut kertaakaan. Hän alkoi harrastaa puolimaratoneja.

‒ Kaikki olimme joskus olleet kovia urheilumiehiä, mutta aika oli tehnyt tehtävänsä. Pohdimme porukalla, mitä voisimme tehdä yhdessä. Joku sitten ehdotti, että ryhtyisimme juoksemaan ja harjoittelemaan puolimaratonille, Niininen taustoittaa.

Vaikutukset näkyvät jyväskyläläisen Niinisen yrittämisessä selvästi.

‒ Olen virkeämpi ja saan aikaan enemmän. Nukun paremmin ja se tuo myös vastapainoa istumatyölle. Olen huomannut, että juoksemisella on ollut vaikutusta liiketoiminnan kannattavuuteen. Työelämän paineet ja vaatimukset edellyttävä nykyisin hyvää fyysistä kuntoa.

Niininen pyrkii omalla esimerkillään kannustamaan myös alaisiaan liikkumaan.

Takana on jo muutama maraton ulkomailla. Seuraavaksi hän juoksee ensi keväänä Budapestissä. Tänä syksynä harjoittelua on kiusannut sairastelukierre.

Yrittäjän harjoittelu on ympäri vuoden samanlaista, ja hän lähtee tienpäälle kahdesta neljään kertaan viikossa. Juoksuporukkaan kuuluu Niinisen kollegoita ja tavarantoimittajia sähköalalta. Kukaan ei soittele perään, mutta ryhmäpaineessa lenkki jää harvoin välistä.

‒ Unohdamme työasiat ja puhumme välillä muusta. Se on todella hyvä asia yrittäjälle, että elämässä on muutakin.


Lue koko artikkeli Y-studiossa