Y-Studio uudistui – Yrittäjän polku tarjoaa tietoa ja vertaistukea

6.2.2019

Yrittäjän verkkomedia Y-Studio on uudistunut. Uudella sivustolla sisällöt kohdentuvat entistä tarkemmin niihin aiheisiin, jotka ovat lukijoille tärkeitä. Median kohderyhmänä ovat yrittäjät ja yrittäjyydestä kiinnostuneet. Y-Studiossa on nyt myös oma ruotsinkielinen osio.

Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL on mukana Y-Studiossa kumppanina, koska haluamme monin eri tavoin tukea jäseniämme heidän arjessaan. Y-Studio tarjoaa myös runsaasti vertaistukea yrittäjien itsensä kertomana.

Y-Studion aiheet jakautuvat Yrittäjän polun neljään eri vaiheeseen. Niitä ovat yrityksen perustaminen, yrityksen alku, yrityksen kasvu ja yritys muutoksessa.

Yrityksen perustamisvaiheessa Y-Studiosta löytää vastauksia muun muassa siihen, mitä tietoa ja minkälaista kannustusta yrittäjyyttä miettivä tarvitsee ennen yrityksen perustamista. Henkiset valmiudet ovat isossa osassa, kuten myös liiketoimintasuunnitelma, erilaiset laskelmat ja oikean yhtiömuodon valinta.

Yrityksen alku on puolestaan kriittinen hetki, sillä ns. kuolemanlaakso tappaa jopa puolet aloittavista yrityksistä ensimmäisen 3-5 vuoden aikana. Yrittäjät tarvitsevat paljon tietoa talous-, verotus-, osaamis- ja lainsäädännön kysymyksissä.

Y-Studio panostaa yritysten kasvuun. Kasvuun liittyy olennaisesti johtaminen, esimiestyö, jaksaminen ja riskienhallinta. Yritykset ovat myös jatkuvasti muutoksessa. Muutostilanteita pitää pystyä ennakoimaan ja hallitsemaan. Yksi isoimmista muutoksista on yrityskauppa eli yrityksen myynti tai yrityksen ostaminen.

Pysyt parhaiten mukana Y-Studion kyydissä tilaamalla uudistetun Yrittäjäkirjeen, joka kokoaa aiheet yhteen viikoittain. Linkki Yrittäjäkirjeen tilaamiseen on kotisivulla https://y-studio.fi