World Building Congress Tampereella
Maailman suurin kiinteistö- ja rakennusalan kongressi, World Building Congress (WBC16) lähestyy vauhdilla. Tampereella 30.5-3.6.2016 järjestettävän kongressin ’Early birds’-hinnat ovat voimassa vielä 4.4. saakka. Kongressi on todella kansainvälinen, sillä paikalle on tulossa osallistujia lähes 50 maasta!


Tämä alan merkittävin TKI-tapahtuma järjestetään ensimmäisen kerran Suomessa. Kongressin pääteemana on ”Intelligent Built Environment for Life”. Tilaisuuteen on hyväksytty runsaat 400 paperia yhteensä 48 maasta. Useita esitelmiä on tulossa muun muassa Yhdysvalloista, Englannista, Hong Kongista, Australiasta, Norjasta ja Etelä-Afrikasta. Joukosta löytyy myös kymmeniä teollisuuden puheenvuoroja.

”Konferenssiin erityisesti pyydetyt keynote-puheet käsittelevät koko alaa koskevia haastavimpia asiakokonaisuuksia, kuten digitalisaatiota ja sen vaikutuksia rakennettuun ympäristöön”, WBC16-kongressin ohjelmakomitean puheenjohtaja, professori Kalle Kähkönen kertoo.

WBC16 kongressin pääpuhujia ovat:


• CEO Helena Soimakallio, RIL, “WBC16 towards Intelligent Built Environment for Life”
• CEO Tuomas Särkilahti, Skanska Oy, ”Case Skanska: Building for a Better Society – The Role of a Global Construction Company”
• Dr. ir. Wim Bakens, CIB, "Construction in a changing world"
• Professor Peter Barrett, University of Salford, UK, “First Steps Towards Achieving Built Environments for Life”
• Professor Dongping Fang, Tsinghua University, China, "Interdisciplinary and transdisciplinary roadmap and initiatives towards resilient urbanization"
• Professor Matti Kokkala, VTT, Finland, "Location obscurity: How information technology may change the building and construction sector"
• Professor George Ofori, National University of Singapore, “Perspectives on Construction in Developing Countries”

Lisäksi päätapahtuman kainalossa järjestetään useita pienempiä tapahtumia, joista esimerkkejä alla:


Keskiviikkona 1.6. TRFI – Transportation Research Finland 2016


• Ensimmäinen suomalaisten korkeakoulujen infra-alan huippututkimusta kootusti esittelevä seminaari. Tapahtuman teemana on infra mahdollistajana, jossa tieto ja älykkäät järjestelmät - digitalisaatio, automatisaatio sekä liikenteen uudet palvelut – kohtaavat ja toimivat. Tilaisuuden Keynote -puhuja on Tekesin pääjohtaja Pekka Soini ja se huipentuu paneelikeskusteluun. Tapahtuma on avoinna WBC16-osallistujille, mutta lisäksi siihen odotetaan päivävieraiksi 150 henkilöä.

Torstaina 2.6. AEC CEO Forum Finland


• Ensimmäinen kiinteistö- ja rakentamisalan yritysten johtoryhmille tarkoitettu korkean profiilin kutsuseminaari. Tapahtuman teemana on AEC Takes the Lead eli toimialan valta ja vastuu maailman murroksessa. Keynote-puhujana mm. Shyam Sunder, CIB:n puheenjohtaja 2014-16. Shyam on toiminut mm. WTC:n kaksoistornien onnettomuustutkinnan johtajana sekä presidentti Obaman digitaalisen strategian neuvonantajana. Seminaari on avoin CIB:n täysjäseninä olevien organisaatioiden toimitusjohtajille, ja heidän lisäkseen paikalle odotetaan yli sataa päivävierasta.

Tervetuloa alan huipputapahtumaan, World Building Congressiin!

Ilmoittaudu täällä

Lisätietoja: Kongressisihteeri Kirsti Tikkanen, Suomen Rakennusinsinöörien Liitto RIL, puh. 040 7433474, sähköposti kirsti.tikkanen@ril.fi

wbc16.com
twitter.com/wbc16_
www.facebook.com/cibwbc16