Skanska palkitsi Aren turvallisimpana yhteistyökumppanina Keski-Suomessa

 

29.11.2017

  
Are Oy on saanut Skanskan järjestämässä työturvallisuusseminaarissa Jyväskylässä turvallisimman yhteistyökumppanin palkinnon. Laajavuoren Rantasipissä seminaariin osallistui noin 100 rakennusalan ammattilaista.

Skanska järjesti aliurakoitsijoilleen työturvallisuusseminaarin Keski-Suomessa jo kymmenettä kertaa. Seminaareissa Skanska on kertonut yhteistyökumppaneilleen turvallisen työskentelyn merkityksestä rakentamisessa. Turvallisuutta on käsitelty vuosien varrella useasta näkökulmasta, niin turvallisen työn suunnittelun, suojaimien ja yksilön merkityksen kautta.

– Are toimi vuoden ajan Skanskan yhteistyökumppanina Sepän kauppakeskuksen työmaalla. Tämän yhteistyön aikana Aren työntekijöiden asenne työturvallisuuteen kehittyi myönteisesti. Heidän toimintansa työturvallisuusasioissa oli omatoimista ja innovatiivista, kertoo Skanska Talonrakennus Oy:n Jyväskylän yksikönjohtaja Jorma Mustakangas palkinnon perusteluista.

– Työturvallisuus on meille ykkösasia ja myös yrityksemme strategian keskiössä. Panostamme henkilöstömme koulutukseen, turvallisiin työmenetelmiin ja -välineisiin sekä ennakoivaan työturvallisuustyöhön. Palkinto on hieno osoitus siitä, että systemaattinen työ turvallisuusasioiden eteen yhteistyössä Skanskan kanssa on tuottanut tulosta. Turvallisuushavaintojen tekemiseen rohkaistaan kaikkia arelaisia. Palkitsemme henkilökuntaamme paitsi havainnoista myös turvallisuustavoitteiden saavuttamisesta. Työturvallisuuteen liittyvät asiat ovat myös kaikkien sisäisten palavereidemme agendalla ensimmäisenä, toteaa Aren Jyväskylän urakoinnin yksikönpäällikkö Kari Myllyaho.

Skanskan työmailla tapaturmia sattuu ali- tai sivuhankkijayritysten henkilöstölle kolme kertaa niin usein kuin Skanskan omille työntekijöille.

– Turvallisuustyömme koskee tämän vuoksi kaikkia työmaillamme työskenteleviä. Aliurakoitsijamme pääsevät esimerkiksi suorittamaan Skanskan työturvallisuuskursseja verkossa, ja järjestämme työturvallisuusaiheisia koulutuksia ja tapahtumia, joihin aliurakoitsijat kutsutaan mukaan, sanoo Mustakangas.

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä infrarakentaminen. Skanska Oy:n liiketoimintojen yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2016 oli noin 946 miljoonaa euroa ja henkilöstöä oli vuoden lopussa 2 018.