Sähkötekniikan tukkumyynti kasvoi 10,8 %

3.8.2016

Sähköteknisten tuotteiden tukkumyynti kasvoi vuoden toisella neljänneksellä 10,8 % verrattuna viime vuoden vastaavaan jaksoon. Koko ensimmäisellä vuosipuoliskolla kasvua oli 6,4 % myynnin arvon noustessa 447 miljoonaan euroon edellisvuoden 420 miljoonasta.

Neljännesvuosittainen myynnin arvo on ollut varovaisessa kasvussa jo kahden vuoden ajan. Nyt nähtiin ensimmäinen kaksinumeroinen kasvuprosentti sitten alkuvuoden 2012. Tilastot eivät paljasta kysynnän piristymiselle yhtä yksittäistä syytä vaan kyse on monen tekijän yhteisvaikutuksesta, joista yksi oli toki se, että tänä vuonna toiselle neljänneksellä osui kolme työpäivää enemmän kuin vuosi sitten, arvioi Sähköteknisen Kaupan Liiton (STK) toimitusjohtaja Tarja Hailikari.

-  Meneillään on isoja infrastruktuuri- ja rakennushankkeita, jotka ovat edenneet sähköasennusvaiheeseen. Myös sähkönjakeluverkon kehittäminen sekä aurinkosähkön tuotannon vaikutus näkyy luvuissa. Nyt odotuksemme kohdistuvat erityisesti rakentamiseen, sillä uudisrakentamisen kokonaistuotanto ja rakennuslupien määrät ovat reippaassa kasvussa.

- Tulevaisuudessa sähköisen talotekniikan rooli rakennuksissa tulee kasvamaan, mitä osaltaan ennakoi tuleva rakennuslainsäädännön uudistus. Valmistelimme yhdessä muiden sähköalan järjestöjen ja toimijoiden kanssa lausunnon tarkennusesityksineen näihin ympäristöministeriön lakiluonnoksiin. Lisäksi teemme asiassa aktiivista vaikuttamistyötä sekä kotimaassa että EU-tasolla, Tarja Hailikari kertoo.

Sähköalan lausunto tausta-aineistoineen on nähtävillä osoitteessa hyvinvointiasähköllä.fi/aineistot/esitykset

Lisätiedot: Toimitusjohtaja Tarja Hailikari, STK, puh. 040 7358673