Rakentamisen liikevaihto ja myynnin määrä kasvussa maaliskuussa

14.5.2019

Rakennusyritysten työpäiväkorjattu liikevaihto kasvoi vuoden 2019 maaliskuussa 9,0 prosenttia ja myynnin määrä 3,9 prosenttia vuodentakaisesta. Toimialoista suotuisimmin kehittyi sekä liikevaihdon että myynnin määrän osalta maa- ja vesirakentaminen.

Rakentamisen työpäiväkorjatun liikevaihdon ja myynnin määrän vuosimuutos, maaliskuu 2019, %


Liikevaihto oli maaliskuussa kasvussa kaikilla rakentamisen toimialoilla. Maa- ja vesirakentamisen työpäiväkorjattu liikevaihto ylsi 17,5 prosentin kasvuun, mutta koko rakentamisen toimialan kasvua hieman voimakkaammin kasvoi myös talonrakentamisen liikevaihto, 9,8 prosenttia vuodentakaisesta.

Erikoistuneen rakennustoiminnan liikevaihto kasvoi 6,2 prosenttia vuodentakaisesta. Myynnin määrä, josta hintojen muutoksen vaikutus on poistettu, kasvoi maaliskuussa liikevaihtoa maltillisemmin muilla toimialoilla paitsi maa- ja vesirakentamisessa. Työpäiväkorjattu myynnin määrä kasvoi talonrakentamisessa 5,4 prosenttia ja erikoistuneessa rakennustoiminnassa 1,5 prosenttia. Maa- ja vesirakentamisen myynnin määrä kasvoi hieman liikevaihtoa enemmän, 17,7 prosenttia vuodentakaisesta.


Lähde Tilastokeskus

Lue koko tilastojulkistus