Rakentamisen liikevaihto ja myynnin määrä kasvussa huhtikuussa

13.6.2019

Rakennusyritysten työpäiväkorjattu liikevaihto kasvoi vuoden 2019 huhtikuussa 14,1 prosenttia vuodentakaisesta. Myynnin määrä, josta hintojen muutosten vaikutus on poistettu, kasvoi samaan aikaan 8,3 prosenttia. Sekä liikevaihdon että myynnin määrän osalta toimialoista voimakkaimmin kasvoi talonrakentaminen.

Rakentamisen työpäiväkorjatun liikevaihdon ja myynnin määrän vuosimuutos, huhtikuu 2019, %Liikevaihdon kehitys oli myönteistä kaikilla rakentamisen toimialoilla huhtikuussa. Talonrakentamisen työpäiväkorjattu liikevaihto kasvoi 18,4 prosenttia vuoden 2018 huhtikuusta. Vuoden 2019 maaliskuussa vuodentakaisesta runsaimmin kasvanut maa- ja vesirakentamisen toimiala oli myös huhtikuussa reippaassa kasvussa. Maa- ja vesirakentamisen toimialalla liikevaihtoa kertyi huhtikuussa 16,2 prosenttia enemmän kuin samaan aikaan vuotta aiemmin. Erikoistuneen rakennustoiminnan liikevaihto kasvoi 7,4 prosenttia vuodentakaisesta.

Myynnin määrä kasvoi huhtikuussa kaikilla rakentamisen toimialoilla, mutta kasvu oli liikevaihtoa maltillisempaa. On luonnollista, että myynnin määrä kasvaa liikevaihtoa hitaammin, sillä hinnat yleensä kasvavat ennemmin kuin laskevat. Myynnin määräindeksi lasketaan jakamalla liikevaihtoindeksi hintaindeksillä ja kerrotaan sadalla. Työpäiväkorjattu myynnin määrä kasvoi talonrakentamisen toimialalla 14,3 prosenttia ja maa- ja vesirakentamisessa 9,2 prosenttia. Erikoistuneen rakennustoiminnan myynnin määrä kasvoi 2,8 prosenttia vuodentakaisesta.

Lähde: Tilastokeskus


Lue koko tilastojulkistus