Rakennusyritysten liikevaihto kasvoi tammi-maaliskuussa 17,6 prosenttia

13.6.2017

Tilastokeskuksen mukaan rakennusyritysten liikevaihto kasvoi tammi-maaliskuussa 17,6 prosenttia. Vastaavalla ajanjaksolla vuotta aiemmin kasvua oli 5,6 prosenttia. Rakentamisen myynnin määrä kasvoi tammi-maaliskuussa 13,8 prosenttia.

Rakentamisen liikevaihdon kolmen kuukauden vuosimuutos (TOL 2008)Kaikki rakentamisen toimialat kasvoivat vuodentakaisesta vastaavasta ajanjaksosta. Kasvu oli voimakkainta talonrakentamisen toimialalla, jossa liikevaihtoa kertyi 22,4 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin. Erikoistuneen rakennustoiminnan liikevaihto kasvoi 15,0 prosenttia ja maa- ja vesirakentamisen liikevaihto 8,1 prosenttia.

Rakennusyritysten myynnin määrä kasvoi tammi-maaliskuussa talonrakentamisen toimialalla 19,1 prosenttia ja erikoistuneen rakennustoiminnan toimialalla 11,8 prosenttia. Maa- ja vesirakentamisen myynnin määrä kasvoi 4,3 prosenttia.

Myynnin määräindeksi lasketaan poistamalla liikevaihdon indeksisarjasta hintojen muutosten vaikutus.

Verohallinnon oma-aloitteisten verotietojen muutoksilla ei toistaiseksi vaikutusta liikevaihtokuvaajien tietoihin

Tilastokeskuksen liikevaihtokuvaajissa on selvitetty Verohallinnon oma-aloitteisten verotietojen muutosten vaikutuksia. Selvitysten perusteella muutoksilla ei toistaiseksi ole havaittu olevan tilastotuotannon kannalta merkittäviä vaikutuksia yritysten arvonlisäveroraportoinnissa. Tästä lisää kohdassa Muutoksia liikevaihtokuvaajien käyttämässä kausiveroaineistossa.


Lähde: Rakentamisen liikevaihtokuvaaja 2017, maaliskuu, Tilastokeskus

Lisätietoja: Liina Arhosalo 029 551 3612, Heli Suonio 029 551 2481, rakennus.suhdanne@tilastokeskus.fi

Vastaava tilastojohtaja: Sami Saarikivi

Julkaisu pdf-muodossa (272,7 kt)