Rakennusyritysten liikevaihto kasvoi maalis-toukokuussa 8,7 prosenttia

14.8.2017

Tilastokeskuksen mukaan rakennusyritysten liikevaihto kasvoi vuoden 2017 maalis-toukokuussa 8,7 prosenttia. Vastaavalla ajanjaksolla vuotta aiemmin liikevaihto kasvoi 10,1 prosenttia. Rakentamisen myynnin määrä kasvoi maalis-toukokuussa 5,0 prosenttia vuodentakaisesta.

Rakentamisen liikevaihdon kolmen kuukauden vuosimuutos (TOL 2008)


Kaikki rakentamisen toimialat kasvoivat vuodentakaisesta vastaavasta ajanjaksosta. Voimakkainta kasvu oli talonrakentamisessa, jossa liikevaihtoa kertyi 12,8 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin. Erikoistuneen rakennustoiminnan liikevaihto kasvoi 5,9 prosenttia ja maa- ja vesirakentamisen liikevaihto 4,0 prosenttia.

Rakennusyritysten myynnin määrä kasvoi maalis-toukokuussa talonrakentamisen toimialalla 9,4 prosenttia ja erikoistuneen rakennustoiminnan toimialalla 2,7 prosenttia. Maa- ja vesirakentamisen myynnin määrä kasvoi 0,9 prosenttia.

Myynnin määräindeksi lasketaan poistamalla liikevaihdon indeksisarjasta hintojen muutosten vaikutus.

Verohallinnon oma-aloitteisten verotietojen muutoksilla ei toistaiseksi vaikutusta liikevaihtokuvaajien tietoihin

Tilastokeskuksen liikevaihtokuvaajissa on selvitetty Verohallinnon oma-aloitteisten verotietojen muutosten vaikutuksia. Selvitysten perusteella muutoksilla ei toistaiseksi ole havaittu olevan tilastotuotannon kannalta merkittäviä vaikutuksia yritysten arvonlisäveroraportoinnissa. Tästä lisää kohdassa Muutoksia liikevaihtokuvaajien käyttämässä kausiveroaineistossa.


Lähde: Rakentamisen liikevaihtokuvaaja 2017, toukokuu, Tilastokeskus

Lisätietoja: Liina Arhosalo 029 551 3612, Heli Suonio 029 551 2481, rakennus.suhdanne@tilastokeskus.fi


Lue koko tilastojulkistus