Rakennusyritysten liikevaihto kasvoi elo-lokakuussa 7,6 prosenttia vuodentakaisesta

14.1.2019

Tilastokeskuksen mukaan rakennusyritysten liikevaihto kasvoi vuoden 2018 elo-lokakuussa 7,6 prosenttia. Vastaavalla ajanjaksolla vuotta aiemmin kasvua oli saman verran. Rakentamisen myynnin määrä kasvoi elo-lokakuussa 2,3 prosenttia.

Rakentamisen liikevaihdon kolmen kuukauden vuosimuutos (TOL 2008)Liikevaihdon kehitys oli positiivista kaikilla rakentamisen toimialoilla. Voimakkaimmin elo-lokakuussa kasvoi talonrakentamisen toimiala, jossa liikevaihtoa kertyi 10,7 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin. Erikoistuneen rakennustoiminnan liikevaihto kasvoi ajanjaksolla 5,5 prosenttia ja maa- ja vesirakentamisen liikevaihto 4,1 prosenttia.

Rakennusyritysten myynnin määrä kasvoi elo-lokakuussa talonrakentamisen toimialalla 5,6 prosenttia. Erikoistuneen rakennustoiminnan myynnin määrä kasvoi niukasti, 0,6 prosenttia vuodentakaisesta. Maa- ja vesirakentamisen myynnin määrä oli lähes edellisvuoden tasolla.

Myynnin määräindeksi lasketaan poistamalla liikevaihdon indeksisarjasta hintojen muutosten vaikutus.

Yritysten toimialoja tarkastettu tammikuussa julkaistuissa tiedoissa
Liikevaihto- ja palkkasummakuvaajissa on otettu tämän tilastojulkaisun yhteydessä käyttöön uusimmat yritysrekisterin määrittämät toimialat. Toimialakorjaukset näkyvät tietojen tarkentumisena osalla julkaistavista toimialoista vuosien 2017-2018 osalta. Muutosten vaikutukset on huomioitu tilaston tuotannossa siten, ettei julkaistuihin indeksisarjoihin muodostu aikasarjakatkoksia. Tilaston tulkinta säilyy muutoksen myötä niin ikään ennallaan. Toimialojen vuosimuutosten tarkentuminen on esitetty kohdassa Tietojen tarkentuminen.


Lähde: Rakentamisen liikevaihtokuvaaja 2018, lokakuu, Tilastokeskus

Lisätietoja: Liina Arhosalo 029 551 3612, Heli Suonio 029 551 2481, rakennus.suhdanne@tilastokeskus.fi

Julkaisu pdf-muodossa (272,7 kt)