Pohjois-Suomen Sähkö, laatua ja luotettavuutta 95 vuotta!

8.8.2016

Pohjois-Suomen Sähkö Oy täyttää elokuussa 95 vuotta ollen näin yksi vanhimmista alansa yrityksistä Suomessa. Yrityksen nykyinen toiminta koostuu kolmesta erilaisesta tukijalasta; toiminnan alkuajoista saakka on tehty sähköasennuksia ja urakointia sekä myymälätoiminnassa myyty sähkötarvikkeita ja valaisimia. Valikoimassa on ollut myös laaja laitos- ja kodinkonehuolto varaosamyynteineen tukemassa asennus- ja myymälätoimintaa. Nykyisin myymälässä on tarjolla sähkötarvikkeiden ja valaisimien lisäksi elektroniikan ja automaation komponentteja.

Näillä toiminnoilla yritys työllistää Seinäjoella noin 35 henkilöä. Toimialueenaan sillä on pääsääntöisesti Etelä-Pohjanmaan ja Pohjanmaan maakunnat. Pohjois-Suomen Sähkön pitkä historia perustuu yrityksen toiminta-ajatukseen, joka korostaa laatua ja luotettavuutta, joilla saavutetaan asiakkaiden luottamus.

- Periaate ”minkä lupaamme, siitä pidämme kiinni” on edelleen ja pysyvästi yrityksen johtoajatuksena.  Laadun luo osaava ja ammattitaitoinen henkilökunta yhdessä luotettavien yhteistyökumppanien ja tuotteiden kanssa. Hyvän ja osaavan henkilökunnan osuutta ei varmaan koskaan voi liikaa korostaa, sanoo toimitusjohtaja Juha Lounatvuori.

Pohjois-Suomen Sähkön historia on samalla tavallaan myös osa maamme sähköistyksen historiaa, sillä lähes välittömästi 1. maailmasodan jälkeen perustettu yhtiö pääsi mukaan keskelle voimakasta sähköistyksen aikaa. Seinäjoen silloisen yhdyskunnan kasvu oli alkamassa ja tämä yhdistettynä ympäröivän Etelä-Pohjanmaan voimakkaaseen sähköistyksen tarpeeseen antoi aikoinaan pohjan niin, että siitä oli hyvä jatkaa nykyiseen tilanteeseen ja tästä eteenpäinkin.

Yhtiön 95-vuotisen toiminnan aikana on koettu monet nousut ja laskut alkaen 30-luvun pulavuosista 90- luvun lamaan ja viimevuosien taantumiin saakka. Kaikista näistä Pohjois-Suomen Sähkö on selvinnyt osaavan ja luotettavan henkilökuntansa sekä yritykseen luottavien asiakkaiden avulla. 95 vuoden aikana on luotu monia luottamuksellisia suhteita niin asiakkaisiin kuin muihinkin yhteistyökumppaneihin. Yhtiön historian alkuvuosiin asiakaskuntaan kuuluivat sahat, meijerit ja muut tuotantolaitokset, jotka hankkivat itselleen omia pieniä voimalaitoksia, koska yleistä valtakunnallista sähköverkkoa ei vielä ollut olemassakaan.

95 vuotta on pitkä ajanjakso suomalaisen sähköliikkeen historiassa. Monet yhtiöt eivät koskaan saavuta tätä merkkipaalua, vaan lopettavat toimintansa erilaisista syistä johtuen jo paljon aiemmin. Yrityksen pitkään ikään ei ole olemassa patenttilääkettä. Vaatii määrätietoista työtä niin henkilökunnalta kuin omistajiltakin sekä yrityksen toiminnan kehittämistä edelleen pitämään yllä asiakkaiden sekä muiden yhteistyökumppaneiden luottamus tulevaisuudessakin.

95 vuotta juhlivan yrityksen juhlapäivä on elokuussa, mutta varsinaisesti yrityksen pitkää historiaa juhlitaan syyskuussa perinteisten Valo- ja Lämpöpäivien yhteydessä 15.-17.9. Henkilökunnan kanssa vietetään elokuussa yhteistä kesäpäivää ladaten akkuja ja positiivisesti yhteiseen tulevaisuuteen katsoen.

Samaan aikaan yhtiön 95 vuotisen historian täyttyessä on neljäs polvi tullut mukaan omistukseen. Laura ja Tero Uusihauta, nykyisten omistajien Juha ja Jyrki Lounatvuoren sisaren lapset, ovat tulleet mukaan yhtiön omistajiin.
- Hyvin harvassa suomalaisessa yrityksessä - saati sitten sähköalan yrityksessä - on ns. neljännen polven yrittäjiä, tietää Lounatvuori.

Juha Lounatvuori on Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL ry:n kunniapuheenjohtaja.

Lisätietoja : Juha Lounatvuori puh. 06 421 9529 ja 0400 666 316 , juha.lounatvuori@pssahko.fi