Myönnettyjen rakennuslupien kuutiomäärä väheni touko-heinäkuussa

22.9.2017

Tilastokeskuksen mukaan rakennuslupia myönnettiin vuoden 2017 touko-heinäkuussa 10,4 miljoonalle kuutiometrille. Myönnetty kuutiomäärä oli 11,7 prosenttia vähemmän kuin vastaavalla ajanjaksolla vuotta aiemmin. Muutosprosenttiin vaikutti teollisuus- ja varastorakennusten sekä julkisten palvelurakennusten vähäiset kuutiomäärät vuodentakaiseen verrattuna. Asuinrakentamisen kuutiomäärä oli edelleen kasvussa.

Myönnetyt rakennusluvat ja aloitetut rakennushankkeet, milj. m3, liukuva vuosisummaKerrostalorakentaminen edelleen kasvussa

Asuinrakennuksille myönnettiin touko-heinäkuun aikana rakennuslupia 3,9 miljoonalle kuutiometrille. Määrä oli 7,4 prosenttia suurempi kuin vastaavalla ajanjaksolla vuotta aiemmin. Asuinkerrostalojen kuutiomäärä kasvoi 16,7 prosenttia ja rivi- ja ketjutalojen 16,3 prosenttia vuodentakaisesta.

Rakennuslupia myönnettiin touko-heinäkuussa kaikkiaan 12 909 asunnolle, kasvua oli 14,5 prosenttia vuodentakaisesta. Asuntojen määrän kehitys on ollut positiivista jo useamman vuoden ajan.

Rakennustuotannon volyymi kasvoi vuodentakaisesta

Volyymi eli käynnissä olevan rakennustuotannon kiinteähintainen arvo kasvoi touko-heinäkuussa 10,1 prosenttia vuodentakaisesta. Asuinrakentamisen volyymi kasvoi ajanjaksolla 9,6 prosenttia ja muun kuin asuinrakentamisen volyymi 10,5 prosenttia. Rakennushankkeita aloitettiin samaan aikaan tilavuudella mitattuna 12,4 prosenttia ja asuinrakennushankkeita 22,8 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin.


Lähde: Tilastokeskus


Lue koko tilastojulkistus