Myönnettyjen rakennuslupien kuutiomäärä väheni syys-marraskuussa verrattuna vuodentakaiseen

23.1.2018


Tilastokeskuksen mukaan rakennuslupia myönnettiin vuoden 2017 syys-marraskuussa 9,4 miljoonalle kuutiometrille. Myönnetty kuutiomäärä oli 8,4 prosenttia vähemmän kuin vastaavalla ajanjaksolla vuotta aiemmin. Asuinrakentamisen yli 12 prosentin kasvu ei riittänyt kääntämään koko rakentamista kasvuun. Liike- ja toimistorakennusten ja julkisten palvelurakennusten rakennusluvat jäivät tilavuudella mitattuna reilusti alle vuodentakaisen tason, mikä vaikutti merkittävästi koko rakentamiseen.

Myönnetyt rakennusluvat ja aloitetut rakennushankkeet, milj. m3, liukuva vuosisummaAsuinrakentamisessa kasvua vuodentakaisesta

Syys-marraskuun aikana asuinrakennuksille myönnettiin rakennuslupia 3,5 miljoonalle kuutiometrille. Määrä oli 12,3 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin. Asuinkerrostalojen kuutiomäärä kasvoi 23,2 prosenttia. Sekä erillisten pientalojen että rivi- ja ketjutalojen kuutiomäärät vähenivät vuodentakaisesta.

Rakennuslupia myönnettiin syys-marraskuussa kaikkiaan 12 224 asunnolle, kasvua oli 22,8 prosenttia vuodentakaisesta vastaavasta ajanjaksosta.

Rakennustuotannon volyymi kasvoi vuodentakaisesta

Volyymi eli käynnissä olevan rakennustuotannon kiinteähintainen arvo kasvoi syys-marraskuussa 3,8 prosenttia vuodentakaisesta. Asuinrakentamisen volyymi kasvoi ajanjaksolla 7,6 prosenttia ja muun kuin asuinrakentamisen volyymi 0,4 prosenttia. Rakennushankkeita aloitettiin samaan aikaan tilavuudella mitattuna vajaan prosentin vähemmän ja asuinrakennushankkeita puolestaan 8,8 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin.

Lähde: Tilastokeskus

Lue koko tilastojulkistus