Myönnettyjen rakennuslupien kuutiomäärä väheni kesä-elokuussa

20.10.2017

Tilastokeskuksen mukaan rakennuslupia myönnettiin vuoden 2017 kesä-elokuussa 8,1 miljoonalle kuutiometrille. Myönnetty kuutiomäärä oli 14,4 prosenttia vähemmän kuin vastaavalla ajanjaksolla vuotta aiemmin. Kasvua oli ainoastaan liike- ja toimistorakentamiseen myönnetyissä rakennusluvissa. Asuinrakentamisen kuutiomäärä pysyi lähes vuodentakaisella tasolla.


Myönnetyt rakennusluvat ja aloitetut rakennushankkeet, milj. m3, liukuva vuosisumma
Asuinrakentamisessa ei merkittävää muutosta vuodentakaisesta


Kesän aikana asuinrakennuksille myönnettiin rakennuslupia 3,3 miljoonalle kuutiometrille. Määrä pysyi lähes samana kuin vuotta aiemmin. Kesä-elokuussa asuinkerrostalojen kuutiomäärä väheni 1,4 prosenttia ja erillisten pientalojen kuutiomäärä 6 prosenttia.

Rakennuslupia myönnettiin kesä-elokuussa kaikkiaan 10 929 asunnolle, kasvua oli 1,9 prosenttia vuodentakaisesta vastaavasta ajanjaksosta.

Rakennustuotannon volyymi kasvoi vuodentakaisesta

Volyymi eli käynnissä olevan rakennustuotannon kiinteähintainen arvo kasvoi kesä-elokuussa 7,9 prosenttia vuodentakaisesta. Asuinrakentamisen volyymi kasvoi ajanjaksolla 7,2 prosenttia ja muun kuin asuinrakentamisen volyymi 8,4 prosenttia. Rakennushankkeita aloitettiin samaan aikaan tilavuudella mitattuna 17,2 prosenttia ja asuinrakennushankkeita 24,1 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin.


Lähde: Tilastokeskus

Lue koko tilastojulkistus