Myönnettyjen rakennuslupien kuutiomäärä väheni joulu-helmikuussa vuodentakaisesta

24.4.2018

Tilastokeskuksen mukaan rakennuslupia myönnettiin joulu-helmikuussa 7,4 prosenttia vähemmän kuin vastaavalla ajanjaksolla vuotta aiemmin. Muu kuin asuinrakentaminen väheni 21,6 prosenttia, johon vaikutti eniten teollisuus- ja varastorakennuksille myönnetty vähäinen kuutiomäärä. Asuinrakentamisen kasvu oli edelleen vahvaa, mutta 30,4 prosentin kasvu ei riittänyt nostamaan koko rakentamista positiiviseksi.

Myönnetyt rakennusluvat ja aloitetut rakennushankkeet, milj. m3, liukuva vuosisumma
Asuinrakentamisessa vahvaa kasvua

Joulu-helmikuussa rakennuslupia myönnettiin asuinrakentamiseen 2,8 miljoonaa kuutiometriä. Asuinkerrostalojen kuutiomäärä kasvoi joulu-helmikuussa yli 50 prosenttia, mikä selittyy vuodentakaisella melko alhaisella kuutiomäärällä.

Rakennuslupia myönnettiin joulu-helmikuussa kaikkiaan 9 887 asunnolle, kasvua oli 31,4 prosenttia vuodentakaisesta vastaavasta ajanjaksosta.

Rakennustuotannon volyymi kasvoi vuodentakaisesta

Volyymi eli käynnissä olevan rakennustuotannon kiinteähintainen arvo kasvoi joulu-helmikuussa 6,9 prosenttia vuodentakaisesta. Asuinrakentamisen volyymi kasvoi ajanjaksolla 12,3 prosenttia ja muun kuin asuinrakentamisen volyymi 2,3 prosenttia. Rakennushankkeita aloitettiin samaan aikaan tilavuudella mitattuna 13,3 prosenttia ja asuinrakennushankkeita 30,9 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin.

Lähde: Tilastokeskus

Lue koko tilastojulkistus