Myönnettyjen rakennuslupien kuutiomäärä väheni elo-lokakuussa yli neljänneksen vuodentakaisesta

20.12.2018


Tilastokeskuksen mukaan rakennuslupia myönnettiin vuoden 2018 elo-lokakuun aikana 7,1 miljoonalle kuutiometrille. Määrä väheni 25,4 prosenttia vuodentakaisesta. Rakennustyypeittäin tarkasteltuna lupakuutiomäärä väheni merkittävästi liike- ja toimistorakennuksissa, 48,5 prosenttia. Myös asuinrakentamiseen ja teollisuus- ja varastorakentamiseen myönnetyt kuutiomäärät vähenivät vuodentakaisesta.

Myönnetyt rakennusluvat ja aloitetut rakennushankkeet, milj. m3, liukuva vuosisumma
Asuinrakentamisen lupakuutiomäärä jatkoi edelleen voimakasta laskua

Elo-lokakuussa rakennuslupia myönnettiin asuinrakentamiseen 2,3 miljoonaa kuutiometriä, kun samaan aikaan vuotta aiemmin määrä oli 3,7 miljoonaa. Asuinrakentaminen väheni tuoreimmalla ajanjaksolla 37,8 prosenttia.

Asuinrakentamisen osuus koko rakentamisesta on laskenut kuluneen vuoden aikana. Vuoden 2018 elo-lokakuussa asuinrakentaminen kattoi 32 prosenttia koko rakentamisesta kun voimakkaan kasvun aikaan vuotta aiemmin osuus oli noin 39 prosenttia.

Asuinrakentamisen eri talotyyppien kuutiomäärät vähenivät elo-lokakuussa viime vuodesta. Asuinkerrostalojen lupakuutiomäärä väheni eniten ja jäi alle puoleen vuodentakaisesta määrästä. Rakennuslupia myönnettiin kaikkiaan 7 654 asunnolle, vuotta aiemmin vastaava luku oli 12 664 asuntoa.

Lue koko tilastojulkistus