Myönnettyjen rakennuslupien kuutiomäärä väheni edelleen vuodentakaisesta

25.4.2019

Tilastokeskuksen mukaan rakennuslupia myönnettiin joulu-helmikuun aikana 8,9 prosenttia vähemmän kuin vastaavalla jaksolla vuotta aiemmin. Lupia kertyi yhteensä 7,5 miljoonaa kuutiometriä. Rakennustyypeittäin tarkasteltuna lupakuutiomäärä väheni eniten liike- ja toimistorakennuksissa, 64,6 prosenttia. Asuinrakentamiseen myönnetty kuutiomäärä väheni 20,0 prosenttia vuodentakaisesta.

Myönnetyt rakennusluvat ja aloitetut rakennushankkeet, milj. m3, liukuva vuosisummaAsuinrakentamiseen myönnetty kuutiomäärä pienempi kuin vuotta aiemmin
Joulu-helmikuussa rakennuslupia myönnettiin asuinrakentamiseen 2,5 miljoonaa kuutiometriä, kun samaan aikaan vuotta aiemmin määrä oli 3,1 miljoonaa kuutiometriä. Kaikkien talotyyppien kuutiomäärät vähenivät vuodentakaisesta: asuinkerrostalot 22,0 prosenttia, rivi- ja ketjutalot 21,1 prosenttia ja erilliset pientalot 13,2 prosenttia.

Rakennuslupia myönnettiin joulu-helmikuussa kaikkiaan 8 322 asunnolle, vuotta aiemmin vastaava luku oli 10 907 asuntoa.

Rakennustuotannon volyymin kasvu hiipui edelleen
Volyymi eli käynnissä olevan rakennustuotannon kiinteähintainen arvo kasvoi joulu-helmikuussa 2,7 prosenttia vuodentakaisesta. Asuinrakentamisen volyymi kasvoi 0,9 prosenttia. Muun kuin asuinrakentamisen volyymi kasvoi 4,3 prosenttia. Samaan aikaan rakennushankkeita aloitettiin tilavuudella mitattuna 20,3 prosenttia vähemmän kuin vuotta aiemmin.

Lue koko tilastojulkistus