Myönnettyjen rakennuslupien kuutiomäärä kasvoi syys-marraskuussa vuodentakaisesta

20.1.2017

Tilastokeskuksen mukaan rakennuslupia myönnettiin vuoden 2016 syys-marraskuussa 9,5 miljoonalle kuutiometrille. Myönnetty kuutiometrimäärä on 3,7 prosenttia enemmän kuin vastaavalla ajanjaksolla vuotta aiemmin. Ajanjaksolla on myönnetty rakennuslupa yksittäiselle suurelle rakennushankkeelle, joka vaikuttaa lukuihin positiivisesti.

Myönnetyt rakennusluvat ja aloitetut rakennushankkeet, milj. m3, liukuva vuosisummaAsuinrakentaminen lähes edellisvuoden tasolla

Asuinrakennuksille syys-marraskuussa myönnetty rakennuslupien kuutiomäärä oli 2,8 miljoonaa, joka on 0,5 prosenttia vähemmän kuin vuotta aiemmin. Samaan aikaan asuinkerrostalojen kuutiomäärä oli 7,4 prosenttia suurempi kuin vuotta aiemmin.

Rakennuslupia myönnettiin syys-marraskuussa kaikkiaan 9 118 asunnolle. Määrä kasvoi yli 10 prosenttia edellisestä vuodesta.

Rakennustuotannon volyymi tasaisessa kasvussa

Volyymi eli käynnissä olevan rakennustuotannon kiinteähintainen arvo kasvoi syys-marraskuussa 13,7 prosenttia vuodentakaisesta. Asuinrakentamisen volyymi kasvoi ajanjaksolla 14,4 prosenttia ja muun kuin asuinrakentamisen volyymi kasvoi 13,1 prosenttia. Rakennushankkeita aloitettiin samaan aikaan tilavuudella mitattuna 11,1 prosenttia ja asuinrakennushankkeita 6,3 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin.

Uudisrakentamisen volyymi-indeksin tiedot syys-lokakuulta ovat tarkentuneet asuinrakentamisen osalta merkittävästi.


Lue koko tilastojulkistus