Myönnettyjen rakennuslupien kuutiomäärä kasvoi ensimmäisellä neljänneksellä

23.5.2017


Tilastokeskuksen mukaan rakennuslupia myönnettiin vuoden 2017 tammi-maaliskuussa 8,2 miljoonalle kuutiometrille. Myönnetty kuutiometrimäärä oli 2,0 prosenttia enemmän kuin vastaavalla ajanjaksolla vuotta aiemmin. Kasvua oli eniten liike- ja toimistorakennuksille myönnetyissä rakennusluvissa. Asuinrakentamiseen myönnetty kuutiometrimäärä pysyi edellisen vuoden tasolla.

Myönnetyt rakennusluvat ja aloitetut rakennushankkeet, milj. m3, liukuva vuosisummaAsuinrakentaminen edellisen vuoden tasolla

Asuinrakennuksille tammi-maaliskuussa myönnetty rakennuslupien kuutiomäärä oli 2,6 miljoonaa, saman verran kuin vuotta aiemmin. Rakennuslupia myönnettiin tammi-maaliskuussa kaikkiaan 9 228 asunnolle, kasvua oli 4,2 prosenttia vuodentakaisesta.

Rakennustuotannon volyymi tasaisessa kasvussa

Volyymi eli käynnissä olevan rakennustuotannon kiinteähintainen arvo kasvoi ensimmäisellä neljänneksellä 13,0 prosenttia vuodentakaisesta. Asuinrakentamisen volyymi kasvoi ajanjaksolla 11,1 prosenttia ja muun kuin asuinrakentamisen volyymi 14,5 prosenttia. Rakennushankkeita aloitettiin samaan aikaan tilavuudella mitattuna 34,2 prosenttia ja asuinrakennushankkeita 32,8 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin.

Lähde: Tilastokeskus

Lue koko tilastojulkistus