Myönnettyjen rakennuslupien kuutiomäärä kasvoi edelleen

22.7.2016

Tilastokeskuksen mukaan rakennuslupia myönnettiin vuoden 2016 maalis-toukokuussa 11,8 miljoonalle kuutiometrille, joka on 17,1 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin. Kasvuun vaikutti erityisesti liike- ja toimistorakennuksille myönnetyt rakennusluvat. Liike- ja toimistorakentamisen 24,0 prosentin kasvu selittyy uusille kauppakeskushankkeille myönnetyillä rakennusluvilla.

Myönnetyt rakennusluvat ja aloitetut rakennushankkeet, milj. m3, liukuva vuosisumma


Asuinrakentaminen vilkasta edelleen

Asuinrakennuksille maalis-toukokuussa myönnetty rakennuslupien kuutiomäärä kasvoi 9,4 prosenttia. Kasvuun vaikuttivat rivi- ja ketjutaloille sekä asuinkerrostaloille myönnetyt rakennusluvat. Rakennuslupia myönnettiin maalis-toukokuussa lähes 9 600 asunnolle, joka on 10,6 prosenttia enemmän kuin vastaavalla ajanjaksolla vuotta aiemmin.

Uudisrakentamisen kokonaistuotannossa kasvua

Käynnissä olevan rakennustuotannon kiinteähintainen arvo eli volyymi kasvoi maalis-toukokuussa 18,9 prosenttia vuodentakaisesta. Asuinrakentamisen volyymi kasvoi ajanjaksolla 24,1 prosenttia ja muun kuin asuinrakentamisen volyymi 15,1 prosenttia. Samalla ajanjaksolla rakennushankkeita aloitettiin kaikkiaan tilavuudella mitattuna 30,0 prosenttia ja asuinrakennushankkeita 21,2 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin.

Lue koko tilastojulkaisu


Lähde: Rakennus- ja asuntotuotanto, Tilastokeskus