KIRA-digin viimeisellä hakukierroksella rahoitusta 31 uudelle kokeilulle

2.5.2018Kiinteistö- ja rakentamisalan digitalisaatiota vauhdittavan KIRA-digi -hankkeen kuudennella ja viimeisellä kokeiluhakukierroksella myönnettiin 1 039 238 euroa tukea 31 uudelle kokeilulle, jotka uudistavat alan toimintatapoja, luovat ja testaavat uusia digitaalisia ratkaisuja sekä parantavat niiden yhteentoimivuutta. Kiinteistö- ja rakentamisala on ensimmäinen, jolla alan toimijat ja keskeiset viranomaiset toimivat tiivisti yhdessä kirittääkseen koko toimialan digitalisaatiota.


Hankkeiden suunnitellut kustannukset olivat tällä hakukierroksella yhteensä 6,9 miljoonaa euroa, toimialan rahoitusosuus 4,1 miljoonaa euroa ja haettu KIRA-digi -tuki 2,8 miljoonaa euroa.

- Ilahduttavan moni uusista kokeiluista rakentaa uutta aiempien kokeilujen päälle eli ekosysteemi jatkaa kasvamistaan. Uutena teemana nousivat myös erilaiset turvallisuuteen liittyvät digikokeilut, joita rahoitettiin viimeisellä kierroksella useampia. Kaiken kaikkiaan kokeilurahoitus on toiminut erittäin hyvin toimialan uudistamisessa, ja toivottavasti sitä voidaan jatkaa jossain muodossa myös KIRA-digin jälkeen, sanoo KIRA-digin digipäällikkö Teemu Lehtinen.


Lue koko tiedote