KIRA-digin neljänteen kokeiluhankehakuun yli 100 hakemusta

15.9.2017

Rakennetun ympäristön digitalisaatio ja kokeilut kehittämisen välineenä herättävät toimialalla ilahduttavaa kiinnostusta. KIRA-digi-hankkeen kokeiluhankerahoituksen neljäs hakukierros päättyi elokuun lopussa ja houkutteli yli 100 hakemusta.

Hankkeiden suunniteltu kokonaisrahoitus on yhteensä noin 9,6 miljoonaa euroa, josta alan oma osuus on noin 5,9 miljoonaa euroa ja haettu KIRA-digi-rahoitus noin 3,7 miljoonaa euroa.

Rahoitusta tavoittelee 98 eri hakijaorganisaatiota, joista 83 on yrityksiä ja 15 kaupunkeja, yhdistyksiä tai säätiöitä. Hakijoista yli puolet on pieniä yrityksiä.  Varsinaisten hakijoiden lisäksi hakemuksissa on mukana noin 200 yhteistyöorganisaatiota. Hakemuksia saapui aiempaa laaja-alaisemmin sekä KIRA-alalta että KIRA-alan ulkopuolisista organisaatioista.

- Tälle hakukierrokselle lähdettäessä mietimm,e olisiko kentän kokeilupotentiaali jo käytetty, mutta näyttää että tälle kehittämisen väylälle on edelleenkin vahva tilaus. Ala on löytänyt kokeilut, toteaa KIRA-digi-hankkeen digipäällikkö Teemu Lehtinen.


Lue koko uutinen