Katko Oy:stä Esimerkillinen Tuotetietojen Päivittäjä 2017

9.11.2017

Sähköteknisen Kaupan Liitto ry (STK) palkitsi Katko Oy:n Esimerkillisenä Tuotetietojen Päivittäjänä 2017. STK pitää yllä alan yhteistä 240.000 tuotetta käsittävää Sähkönumerot.fi-tuotetietopalvelua, joka sisältää kattavat sähköteknisten tuotteiden tuotetiedot, kuvat ja linkit koko toimitusketjun tarpeisiin.

Katkolla on Sähkönumerot.fi-tietopalvelussa 1124 tuotetta, joiden kaikkien tuotekorteilla on ETIM-standardin mukaiset tekniset tiedot ja vähintään yksi tuotekuva. Yhtiön tuotekorteilla on 3700 linkkiä yrityksen omille tuotesivuille, tuoteluetteloon tai esitteisiin. Yritys on hyödyntänyt Sähkönumerot.fi-palvelua myös European Technical Information Modelin (ETIM) mukaisten teknisten tietojen täydentämiseksi yli 900 vientituotteelleen.

- Saattamalla tuotetiedot täydelliseen kuntoon digitaalisissa kanavissa saamme ne nopeasti asiakkaidemme käyttöön. Lisäksi pääsemme tehokkaasti vaikuttamaan suureen joukkoon loppukäyttäjiä ja osoittamaan kilpailukykyämme, sanoo Katkon toimitusjohtaja Jukka Hyryläinen.

- Tämän saavuttaminen on merkinnyt työtä, työtä ja sitten vielä lisää työtä. Tuotteet läpikotaisin tunteva, jo eläkkeelle ehtinyt, myynnin ammattilainen on tehnyt mittavan urakan yhdessä myyntiorganisaatiomme kanssa. Se kannatti, sillä tuloksena on digitaalinen työkalu, joka palvelee meitä ja partnereitamme myös kansainvälisesti yli 60 toimintamaassamme.

Hyryläinen näkee Suomen olleen edelläkävijä jo Mustan kirjan ja sähkönumeroiden synnyn aikaan. Vuodesta 1946 lähtien, kun Katko alkoi valmistaa sähkökytkimiä, on sittemmin Sähkönumerot.fi-tietopalveluksi kehittynyt järjestelmä helpottanut asiakkaitten ostoprosesseja ja palveluketjun toimintaa.

- Sähkönumerot.fi-palvelussa on vuoden sisällä ollut 1,8 miljoonaa käyntikertaa ja joka arkipäivä tietoja tarkistetaan keskimäärin 16.000 sivulta. Tämän lisäksi tietokanta on päivittäisessä käytössä suunnittelijoiden ja urakoitsijoiden ohjelmistoissa sekä tukkujen verkkokauppojen tiedonlähteenä, STK:n toimitusjohtaja Tarja Hailikari kertoo.

Parin viime vuoden aikana Sähkönumerot.fi-palveluun on täydennetty erityisesti ETIMin mukaisia teknisiä tietoja. Tiedot löytyvät nyt yli puolelta tuotteista.

- Jos tuotteen tekniset ominaisuudet puuttuvat, se ei nouse hakutuloksiin asiakkaan hakiessa tuotteita teknisten ominaisuuksien perusteella Sähkönumerot.fi-palvelusta tai esimerkiksi SLO:n tai Onnisen verkkokaupoista, Hailikari muistuttaa.

Lisätiedot:
Tarja Hailikari, toimitusjohtaja STK, puh. 040 7358673, tarja.hailikari@stkliitto.fi
Jukka Hyryläinen, toimitusjohtaja, Katko Oy, puh. 09 849 600, jukka.hyrylainen@katko.fi


Esimerkillinen tuotetietojen päivittäjä 2017 -kunniakirjan ja kukat Jukka Pitkäselle, Sami Kokkomäelle, Jukka Hyryläiselle ja Ari Salolle Katko Oy:stä luovuttivat STK:n puheenjohtaja Mika Salokangas ja toimitusjohtaja Tarja Hailikari. Kuva: STK


Sähköteknisen Kaupan Liitto ry (STK) edustaa sähköteknisten tuotteiden valmistajia, maahantuojia ja tukkuliikkeitä. STK edistää alan kehitystä ja vaikuttavuutta sekä tuottaa palveluja, joista merkittävin on 240.000 sähköteknistä tuotetta sisältävä Sähkönumerot.fi- tuotetietopalvelu.